PL-300: Microsoft Power BI Data Analyst

94%

Question 331

You are creating a Microsoft Power BI imported data model to perform basket analysis. The goal of the analysis is to identify which products are usually bought together in the same transaction across and within sales territories.
You import a fact table named Sales as shown in the exhibit.

The related dimension tables are imported into the model.
Sales contains the data shown in the following table.

You are evaluating how to optimize the model.
For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No.




Answer is Yes - No - No

Reference:
https://finance-bi.com/power-bi-basket-analysis/

Question 332

You have a Power BI model that contains two tables named Sales and Date. Sales contains four columns named TotalCost, DueDate, ShipDate, and OrderDate.
Date contains one column named Date.

The tables have the following relationships:
- Sales[DueDate] and Date[Date]
- Sales[ShipDate] and Date[Date]
- Sales[OrderDate] and Date[Date]

The active relationship is on Sales[DueDate].
You need to create measures to count the number of orders by [ShipDate] and the orders by [OrderDate]. You must meet the goal without duplicating data or loading additional data.

Solution: You create a calculated table. You create a measure that uses the new table.

Does this meet the goal?
Yes
No




Answer is No

By default, all values we aggregate in the Sale table are going to be filtered by Delivery Date Key. To use the inactive relationship, activate it programmatically with DAX using the USERELATIONSHIP function

Question 333

You have a Power BI model that contains two tables named Sales and Date. Sales contains four columns named TotalCost, DueDate, ShipDate, and OrderDate.
Date contains one column named Date.

The tables have the following relationships:
- Sales[DueDate] and Date[Date]
- Sales[ShipDate] and Date[Date]
- Sales[OrderDate] and Date[Date]

The active relationship is on Sales[DueDate].
You need to create measures to count the number of orders by [ShipDate] and the orders by [OrderDate]. You must meet the goal without duplicating data or loading additional data.

Solution: You create measures that use the CALCULATE, COUNT, and FILTER DAX functions.

Does this meet the goal?
Yes
No




Answer is Yes

This formula will achieve the target:
CALCULATE( COUNT(Sales[ShipDate]), FILTER(Sales, NOT(ISBLANK(Sales[ShipDate])) ) )

Question 334

You have a Power BI model that contains two tables named Sales and Date. Sales contains four columns named TotalCost, DueDate, ShipDate, and OrderDate.
Date contains one column named Date.

The tables have the following relationships:
- Sales[DueDate] and Date[Date]
- Sales[ShipDate] and Date[Date]
- Sales[OrderDate] and Date[Date]

The active relationship is on Sales[DueDate].
You need to create measures to count the number of orders by [ShipDate] and the orders by [OrderDate]. You must meet the goal without duplicating data or loading additional data.

Solution: You create two copies of the Date table named ShipDate and OrderDateGet. You create a measure that uses the new tables.

Does this meet the goal?
Yes
No




Answer is No

Goal is "without duplicating"

Question 335

You have a user named User1. User1 is a member of a security group named Contoso PowerBI.
User1 has access to a workspace named Contoso Workspace.
You need to prevent User1 from exporting data from the visualizations in Contoso Workspace.

Solution: From the Microsoft Office 365 Admin center, you remove User1 from the All Users security group.

Does this meet the goal?
Yes
No




Answer is No

You should prevent users to export data from here;
Power Bi Admin Portal -> Tenant Settings -> Export data

Question 336

You have a user named User1. User1 is a member of a security group named Contoso PowerBI.
User1 has access to a workspace named Contoso Workspace.
You need to prevent User1 from exporting data from the visualizations in Contoso Workspace.

Solution: From the Microsoft Office 365 Admin center, you modify the properties of Contoso PowerBI.

Does this meet the goal?
Yes
No




Answer is Yes

You can change level of access by editing the workspace properties. User 1 doesn't need to be removed, all you have to do is change their role i.e editing the workspace.

References:
https://docs.microsoft.com/en-us/power-bi/service-manage-app-workspace-in-power-bi-and-office-365

Question 337

You have a user named User1. User1 is a member of a security group named Contoso PowerBI.
User1 has access to a workspace named Contoso Workspace.
You need to prevent User1 from exporting data from the visualizations in Contoso Workspace.

Solution: From the PowerBI setting, you modify the Developer Settings.

Does this meet the goal?
Yes
No




Answer is No

Developer settings are only for Apps and APIs. Therefore does not meet the goal.

Reference:
https://docs.microsoft.com/en-us/power-bi/guidance/admin-tenant-settings

Question 338

You have an app workspace that contains a report. The report contains sensitive data. You need to ensure that you can embed the report into a custom application that will be accessed by external users. The external users will NOT have a Microsoft Azure Active Directory user account or Power BI licenses. Solution: From Publish to web, generate an iFrame. Does this meet the goal?
Yes
No




Answer is No

IFrames can only be embedded into internal pages and need authentication, while the question wants to address external users.

Question 339

You have an app workspace that contains a report. The report contains sensitive data.
You need to ensure that you can embed the report into a custom application that will be accessed by external users. The external users will NOT have a Microsoft Azure Active Directory user account or Power BI licenses.
Solution: Configure the app workspace to be read-only for members and to run in a shared capacity.

Does this meet the goal?
Yes
No




Answer is No

The only method of sharing a Report open to Free licence users is to publish the Report to the Web. Moreover, question has stated users do not even have any Power BI license. Shared capacity (10 GB) means only Pro level license, which only could work with Pro user as well, unless organization holds a Premium license with Premium capacity ( > 10 GB) which just could work with whichever user (including free user). So you need you need PREMIUM license.

Reference:
https://docs.microsoft.com/en-us/power-bi/admin/service-admin-manage-your-data-storage-in-power-bi

Question 340

You have an app workspace that contains a report. The report contains sensitive data.
You need to ensure that you can embed the report into a custom application that will be accessed by external users. The external users will NOT have a Microsoft Azure Active Directory user account or Power BI licenses.

Solution: Purchase Power BI Premium P1, and then configure the app workspace to run in a dedicated capacity.

Does this meet the goal?
Yes
No




Answer is Yes

From the data security perspective, premium capacity could share to anyone (free end user), and assign role as "Viewer only".

References:
https://docs.microsoft.com/en-us/power-bi/consumer/end-user-features
https://docs.microsoft.com/en-us/power-bi/service-premium-what-is http://docs.microsoft.com/en-us/power-bi/admin/service-admin-premium-manage

< Previous PageNext Page >

Quick access to all questions in this exam

Warning: file_get_contents(http://www.geoplugin.net/php.gp?ip=216.73.216.213): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/passnexa/public_html/view/question.php on line 243